Menu
Calendar icon Plan afspraak Phone icon Bel ons

Deze 3 bruidsaccessoires draag je onder je trouwjurk!

De eerste focus gaat uit naar jouw perfecte trouwjurk, maar bruidsaccessoires zijn eigenlijk nét zo belangrijk. Denk aan de juiste stay-up kousen of trouwschoenen. Dit kan je prachtige outfit maken of breken. Onderstaand ons advies voor het dragen van de drie perfecte bruidsaccessoires onder jouw jurk.

Valkengoed accesoires slip en kousen

Bruidsaccessoire 1: stay-ups

Stay-ups zijn driekwart (plak) kousen. Bij het dragen van stay-up kousen onder je bruidsjurk hebben wij nog een paar belangrijke tips voor jou!

Tip 1:

Stay-up kousen zijn afgewerkt met een kanten rand aan de buitenkant en met siliconen randen aan de binnenzijde. De siliconen randen aan de binnenkant zorgen ervoor dat deze gedurende de dag goed blijven zitten. Lees de gebruiksvoorwaarden in ons blog ‘7 Tips bij het dragen van stay-ups onder jouw trouwjurk‘ om er voor te zorgen dat ze tijdens jullie trouwdag goed op blijven zitten.

Tip 2:

Plakkousen zijn makkelijker in het dragen bij een toiletbezoek dan panty’s. Denk er dus vooraf goed over na voor je je keuze maakt.

Tip 3:

Het is belangrijk dat je de goede maat en kleur hebt. Wat betreft de kleur: huidskleur is de meest gekozen kleur. Zorg ervoor dat deze kleur overeenkomt met je eigen huidskleur. Donkerder is namelijk not done!

Tip 4:

Zorg dat je een extra paar stay-up kousen bij je hebt op jullie dag, mocht er één kapot gaan dan heb je altijd een reserve (in de juiste kleur;)).

Tip 5:

Trek je je kousen aan met zachte katoenen handschoentjes. Hiermee voorkom je ladders en haaltjes.

Tip 6:

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, adviseren wij niet om de jarretels vast te maken aan je stay-ups. Hiermee voorkom je dat jouw torselet gedurende de dag afzakt aangezien er dan teveel aan je torselet wordt getrokken.

Tip 7:

Oefen een paar keer met het dragen en aantrekken van de kousen voordat je gaat je gaat trouwen. Draag ze minstens een hele dag en probeer gewend te raken aan het gevoel. Het is toch anders dan het dragen van een simpele panty.

Valkengoed accesoires

Bruidsaccessoire 2: Kousenband

De kousenband is een elastisch kanten bandje en wordt onder de bruidsjurk om het been van de bruid gedragen en is voor niemand zichtbaar. De kousenband voor de bruid heeft een symbolische waarde. De traditie erachter is dat de bruidegom de kousenband tussen de mannen gooit. Mensen geloven dat de vanger van de kousenband en de vangster van het boeket bij de volgende bruiloft, bruid en bruidegom zullen zijn. In een kousenband zit ook vaak blauw een bandje of strikje verwerkt. Dit heeft te maken met een andere traditie: ‘Something old, someting blue …’. De kousenband onder de trouwjurk is wat ons betreft een echte muts have;). Het maakt je outfit helemaal af! En stiekem voel je je er net wat sexier door!

 

Bruidsaccessoire 3: Trouwschoenen

Bij de ultieme trouwjurk horen natuurlijk ook ultieme trouwschoenen. Maar waar moet je nu precies op letten? Lees ons blog over trouwschoenen! Hierin hebben wij diverse tips voor de aankoop van dé perfecte bruidsschoen voor jou op een rijtje gezet.

 

Wil je persoonlijk advies over bruidsaccessoires ?

Wil je meer advies of praktische tips over bruidsaccessoires? Of wil je vrijblijvend een pasafspraak maken? Neem dan contact op met onze stylisten op telefoonnummer 033-4616229. Maar een mail sturen naar info@valkengoed.nl of online een afspraak maken kan natuurlijk ook!