Menu
Calendar icon Plan afspraak Phone icon Bel ons

7 Tips bij het dragen van stay-ups onder mijn trouwjurk

Op zoek naar hold ups kousen? Stay-ups zijn zelfophoudende nylon kousen (panty’s zonder broekje). Deze hold ups kousen hebben aan de bovenkant een elastische band waarin siliconen randen zijn verwerkt. Ze blijven plakken (stay) op je bovenbenen. Met de volgende zeven tips zorg je ervoor dat ze tijdens jullie trouwdag goed op hun plek blijven zitten.

 

1. Dé gouden tip voor je stay up kousen: gebruik een washandje met warm water

  • Trek de stay-up kousen eerst goed aan. Gebruik hiervoor zachte katoenen/satijnen handschoentjes om ladders en haaltjes te voorkomen.
  • Met een washandje met warm water kun je de siliconen randen naar verloop van de dag reinigen. Dit doe je door de kantenband van de stay-ups kousen om te slaan. Wanneer de siliconen rand zichtbaar wordt wrijf je met een washandje met warm water over de siliconen randen. Hierdoor blijven de stay-ups goed op jouw huid plakken. En klaar ben je!

 

2. Gebruik geen bodylotion, crème of badolie

Doe vooraf geen bodylotion of crème op je benen en gebruik geen badolie als je stay-up kousen gaat dragen. Bodylotion, crème of badolie verzadigen de siliconen randen van de stay-ups, waardoor deze eerder naar beneden zakken.

 

3. Verschil in kwaliteit

De ene hold up kous is de andere niet. Kwaliteit zie je en voel je: de hold ups kousen zijn heerlijk zacht om te dragen en je benen zien er op hun mooist uit. In de regel blijven deze hold-ups ook veel beter zitten. De grote merken zoals Kleemeier en Poirier gebruiken een betere kwaliteit siliconen, verdeeld over meerdere brede siliconenranden. Het zijn vooral deze siliconen randen aan de binnenkant van de stay-ups die ervoor moet zorgen dat ze op jouw dijbeen blijven zitten.

Stayups Valkengoed

4. Kies de goede maat

Je wilt kousen die de juiste lengte hebben voor je benen en waarvan de band niet te strak of te ruim is. Het is belangrijk dat de band van de stay-up kousen mooi aansluit aan op de bovenkant van je dijbenen en dat de siliconen rand niet te wijd is, anders zakken de kousen alsnog af. Maar ze mogen natuurlijk ook niet te strak zitten. Sommige merken gebruiken de schoenmaat als een indicatie, maar dat zegt niet altijd alles. Gelukkig werken steeds meer merken met lengte en gewicht voor de maat. Laat je goed adviseren

 

5. Kousen stay up: houd ze warm

De siliconen randen in de stay-ups plakken het best als ze op lichaamstemperatuur zijn. Zorg bij erg koud weer dat de siliconen randen eerst warm zijn voordat je ermee de deur uit gaat. Daarna houdt je lichaam ze op temperatuur.

 

6. Was de stay-up kousen in koud water

Was de stay-up kousen in lauwwarm of koud water. Heet water zal de siliconen beschadigen waardoor de siliconenrand haar kracht verliest.
(Gebruik ook geen wasverzachter, omdat dit de elasthan die voor de rek zorgt snel beschadigd.)

 

7. Noodmaatregel

Mochten jouw stay ups kousen in de loop van de dag toch afzakken, dan kun je als noodmaatregel met wat warm water de siliconenrand bevochtigen. De rand gaat dan meestal beter kleven.

 

Persoonlijk advies over stay-ups kousen

Wil je meer advies of praktische tips over stay-up kousen of wil je vrijblijvend een pasafspraak maken? Neem dan contact op met een van onze stylisten op telefoonnummer 033-4616229. Een mail sturen naar info@valkengoed.nl kan natuurlijk ook.