Menu
Calendar icon Plan afspraak Phone icon Bel ons

Zes tips bij het dragen van een Sissi trouwjurk

Wat heerlijk! Je hebt de jurk van jouw dromen gevonden. Maar nu rijst de vraag: hoe draag ik zo’n prachtige Sissi trouwjurk? Een terechte vraag, aangezien een Sissi jurk toch écht iets anders is dan het dragen van je favoriete spijkerbroek of sweater. De volgende zes tips zorgen ervoor dat je weet hoe je op je trouwdag makkelijk kunt bewegen in een Sissi trouwjurk op de meest comfortabele manier!

Lopen

Op een dag als deze ben je in de zevende hemel. Je loopt naast de man van je dromen. Heb je normaal gesproken altijd haast: slow down! Neem alle tijd op zo’n dag als deze. Loop rustig in vloeiende beweging, zodat je Sissi jurk zich mooi meebeweegt. Let er op dat je rechtop loopt, schouders naar achteren, buik in, smile en geniet! Kies je voor een bruidsboeket? Zorg ervoor dat je deze altijd in je rechterhand draagt, met de pols losjes op de rechterheup.

Here comes the bride valkengoed

Opstapje

Je bruidsjurk is perfect voor jou op maat gemaakt. Gewoon lopen gaat goed. Maar zodra je een op- of afstapje tegenkomt wordt het lastiger. Het is handig om je jurk aan de voorzijde met je handen(en) op te pakken. Door het volume van je jurk heb je anders kans dat je met je voet in je jurk blijft hangen en waardoor de kans op vallen groot is. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, is ons motto!

Zitten

Om kreukels te voorkomen, strijk je voordat je gaat zitten je jurk glad. Ga voor op je stoel zitten met je voeten kruislings over elkaar onder de stoel (dus niet je benen over elkaar!) Schuif niet helemaal naar achteren, anders komt je jurk aan de voorzijde teveel omhoog. Tenzij je wilt dat je gasten je mooie bruidsschoenen bewonderen natuurlijk:).

 

Trouwjurk inspiratei valkengoed

Sleeplus

Wanneer je een trouwjurk hebt met een (lange) sleep plaatsen wij bij het vermaken van je jurk zogenoemde sleeplinten, zodat je je sleep ’s avonds tijdens het feest omhoog kan doen. Op deze manier kun je lekker vrijuit dansen en bewegen. ‘Let the party started!’

Vervoer

Niks is onmogelijk, maar zorg ervoor dat je je trouwvervoer afstemt op je trouwjurk. Een enorme Sissi trouwjurk met grote hoepel past bijvoorbeeld moeilijk in een kleine Fiat 500. Wil je voorkomen dat je enorme hoepel vervormd, houd hem dan verticaal tijdens de rit.

Zorg ervoor dat jij als eerste in- en als laatste uitstapt! Op deze manier kan de bruidegom je een handje helpen!

 

Toiletbezoek

Vroeg of laat zul je toch een keer naar de toilet moeten. Net als het sweater en spijkerbroek verhaal is een toiletbezoek met een bruidsjurk geen alledaagse activiteit. Geen paniek! Met de volgende tips gaat het je zeker lukken om dit bezoek tot een goed einde te brengen:

  • vraag één of twee personen die je goed kent mee te gaan naar het toilet;
  • kies bij voorkeur het invalidentoilet. Deze ruimte is wat groter en heb je net iets meer bewegingsvrijheid dan op een gewone toilet;
  • als bruid betreed je als eerst de toiletruimte en daarna diegenen die je helpen. Laat de deur open. Geen paniek! Door de grote van je trouwjurk zal niemand getrakteerd worden op een blik op je billen;
  • pak de voorkant van je trouwjurk op ter hoogte van je middel en houd deze vast. Pak de onderste ring van de hoepel en maak een soort mandje van je hoepelrok. Hier stop je vervolgens je hele jurk in, inclusief de sleep.
  • het is handig om op je trouwdag plakkousen te dragen in plaats van een panty;
  • trek je slip helemaal uit!! Dit is absoluut noodzakelijk om door te gaan naar de volgende stap;
  • Ja, ja, nu komt het moment suprême: ga achterste voren op de toilet zitten. Op deze manier hoef je je alleen maar zorgen te maken over de voorkant van je jurk;
  • doe vervolgens je behoefte, vraag bij je assistentes om een papiertje, laat ze je helpen met het aantrekken van je slip en het fatsoeneren van jouw bruidsjurk. Klaar ben je!

 

Think smart

Een slimme meid is voorbereid. Niet alleen een toiletbezoek, maar ook andere dagelijkse bezigheden worden een stuk moeilijker bij het dragen van een Sissy trouwjurk. Ons advies: oefen in de winkel tijdens je laatste passessie op hele gewone dingen als lopen, zitten, dansen en meer. Neem iemand mee naar je afspraak, zodat die persoon kan leren hoe hij/zij jou kan helpen.

Kortom: het dragen van een Sissi trouwjurk hoeft niet moeilijk te zijn. Houd deze tips in gedachten, zo kun je op jullie trouwdag optimaal genieten!

Advies

Wil je meer advies en praktische tips bij het dragen van jouw droomjurk? Vraag het onze stylisten op telefoonnummer 033-4616229 . Of stuur een mail naar info@valkengoed.nl.