Menu
Calendar icon Plan afspraak Phone icon Bel ons

Welke bruidslingerie draag ik onder mijn trouwjurk?

Een van de belangrijkste aankopen voor jullie grote dag is natuurlijk dé jurk. Maar er is meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van goede bruidslingerie? In deze blog lees je alles over verschillende soorten bruidslingerie én waarom het dragen van passende lingerie juist zo belangrijk is.

Bruidslingerie valkengoed

Je bent niet de eerste bruid die zich afvraagt of bruidslingerie wel écht zo belangrijk is aangezien lingerie onder je trouwjurk verstopt zit. Maar niks is minder waar! Als de bruidslingerie niet goed past of niet is afgestemd op je trouwjurk, zal dit zichtbaar zijn voor iedereen. Goede bruidslingerie moet voldoen aan een aantal specifieke, technische eigenschappen die ervoor zorgen dat de juiste pasvorm verkregen wordt.

# Torselet

Het torselet wordt gezien als de ultieme bruidslingerie. Het is chic en sexy tegelijk. Daarnaast is een torselet ook nog eens functioneel: boezem en taille worden geaccentueerd. Kleinere borsten krijgen een push up en grotere borsten worden juist ondersteund. Door de belijningen in het torselet en door het torselet aan de achterkant dicht te haken, krijgt het zijn stevigheid. Hierdoor zit je trouwjurk comfortabel gedurende de dag.

# Bustier

Een bustier lijkt veel op een torselet. Het verschil zit ‘m vooral in de lengte: een bustier is korter. Voor de bruiden die een buikje te verbergen hebben, is een bustier misschien een minder goed idee: vaak ‘piept’ je buikje er aan de onderkant uit.

Bruidslingerie voor auto valkengoed

# Slip of string

Jouw trouwjurk blijft het uitgangspunt. Ook op het gebied van een string of slip. Heb jij een strak aangesloten jurk rondom je billen? Kies dan voor een string. Het zou jammer als de nadruk kom te liggen op de vorm van je slip, zodra jij voor het altaar verschijnt.

Bij A-lijn trouwjurk is een string juist geen aanrader. Wellicht vind je een slip prettiger zitten, maar bedenk je wat er met de wijde trouwjurk of rok kan gebeuren zodra je door die ene gekke zwager, vriend of oom over de schouders wordt genomen: voor je het weet ga je met de billen bloot!

Torselet en slipkousen Valkengoed

# Petticoat

De meeste trouwjurken zijn ontworpen om met een petticoat (onderrok) te dragen. Een petticoat zorgt voor het accentueren van je trouwjurk. De afmeting van een petticoat is geheel afhankelijk van het model van jouw bruidsjurk. Kies jij voor een prinsessenjurk, dan zal je daar een vollere petticoat onder dragen om meer volume de creëren, dan wanneer jij een fishtail jurk hebt uitgekozen.

 

Petticoat valkengoed

 

Het belang van goede bruidslingerie

Lingerie kan je bruidsjurk maken of breken. Laat je daarom goed adviseren over de pasvorm door onze gespecialiseerde stylistes. Het meest logisch is om je bruidslingerie en accessoires in je eerste pasbeurt aan te doen. Zo kun je het setje en eventuele accessoires tegelijk met je jurk passen en zie je meteen het totaalplaatje.

Kies met onze tips in je achterhoofd, een lingerieset waarin je jezelf prachtig voelt en jouw zelfvertrouwen een boost krijgt. Dan zul je hoe dan ook stralen op jullie grote dag!

 

Onze collectie bruidslingerie

Bekijk hier onze bruidslingerie collectie van Poirier en Kleemeier.

Wil je meer advies, praktische tips of vrijblijvend een pasafspraak maken? Neem dan contact op met onze stylisten op telefoonnummer 033-4616229, stuur een mail naar info@valkengoed.nl of maak online een afspraak.