Menu
Calendar icon Plan afspraak Phone icon Bel ons

Wat draagt een moeder op de bruiloft van haar dochter? 7 handige tips voor de moeder van de bruid

Wat draagt de moeder van de bruid

Als moeder van de bruid neem je een bijzondere positie in op de trouwdag van je dochter. En dan wil je er natuurlijk verzorgd en stralend uitzien. Maar wat draagt de moeder van de bruid eigenlijk op de grote dag?Als een moeder met haar dochter meekomt om bij ons een bruidsjurk uit te zoeken, leggen wij hen beiden graag in te watten. Terwijl dochterlief door onze adviseuse in de meest prachtige bruidsjurken wordt geholpen, raken wij vaak ook aan de praat met moeder, over haar (nog te maken) kledingkeuze. Graag delen wij de volgende handige tips met haar:# Dames speciaalzaak
Ga naar een winkel waar speciale gelegenheidskleding wordt verkocht. Je dochter trouwt! Dat is toch de ultieme kans om zelf ook lekker uit te pakken? Kies een outfit die je prachtig staat en die niet dagelijks zou dragen, zodat je meteen herkend wordt als trotse moeder van de bruid. Wij Nederlanders willen altijd zo graag dat we de kleding na de bruiloft kunnen doordragen… nou deze keer hoeft dat niet! Doet je dochter ook niet ;-).# Blijf jezelf
Blijf jezelf, het is geen verkleedpartijtje. Dus als je nooit een hoed draagt, doe dat dan nu ook niet. Wat betreft die hoed ben je als moeder van de bruid ‘trend setter’, want andere bruiloftsgasten mogen alleen een hoed dragen als de moeder van de bruid er een draagt.# Dresscode
Vraag aan het bruidspaar of er een dresscode is. Soms wordt gasten gevraagd hun kledingkeuze af te stemmen op een bepaalde kleur. Daarbij zijn (helemaal) zwart of wit volgens de etiquette een ‘no go’, maar misschien stelt het bruidspaar die kleur juist wel op prijs. Zorg in ieder geval dat je niet uit te toon valt of vloekt bij de ‘bruiloft huisstijl’.# Take your time
Neem de tijd om je outfit te vinden. Je bent niet iedere dag ‘bruidsmoeder’ en je geeft waarschijnlijk iets meer geld uit aan je outfit voor deze dag, dan kies je die ook met zorg uit. Blader eens door de bekende trouwmagazines om je te oriënteren op wat je mooi vindt en in welke winkel je zou willen gaan kijken.

# Get inspired
Laat je adviseren door de verkoopster en durf haar advies op te volgen. Vind je het lastig om bij jezelf te blijven, neem dan iemand mee die je (kledingsmaak) goed kent. Je dochter bijvoorbeeld! Maak er, net als bij het uitzoeken van de trouwjapon, gezellig een dagje uit van.

# Met aandacht wordt alles mooier
Besteed ook aandacht aan de juiste schoenen, accessoires, panty’s en (ondersteunend) ondergoed en trek het geheel thuis nog een keer helemaal aan. Zo weet je zeker dat alles klopt en dat je je lekker voelt op de bruiloft. Aan je kleding zal het in ieder geval niet liggen!

# Stem af
Oh en bovenstaande geldt natuurlijk ook voor de trotse moeder van de bruidegom. Daarover gesproken: stem altijd met de andere moeder af wat zij draagt. Niets is gênanter dan er op de huwelijksdag achter komen dat jullie hetzelfde dragen of juist vreselijk vloeken. Volgens de etiquette heeft de moeder van de bruid de eerste keus wat kleding betreft en de moeder van de bruidegom past zich daarop aan.

Voel je welkom bij Valkengoed Wedding Fashion

Bij Valkengoed Wedding Fashion gaan we voor de ultieme paservaring. Wij vinden het een feestje om bruiden (en hun moeder) te ontvangen en te helpen bij het uitzoeken van de meest bijzondere jurk die ze ooit zullen dragen.
Maak een vrijblijvende pasafspraak bij een van onze stylisten via telefoonnummer 033-4616229 of online via onze website. Tot snel!