Jaaaaa het is zover, je mag je trouwjurk uitzoeken! Waarschijnlijk is dit de mooiste (en duurste) jurk die je ooit hebt aangeschaft, dus die moet jou op het lijf geschreven zijn! Maar hoe kies je nou de perfecte jurk uit? Wij helpen je op weg!
Plan afspraak Bel ons
lovebook

Op je mooist met een trouwjurk die past bij je figuur


Jaaaaa het is zover, je mag je trouwjurk uitzoeken! Waarschijnlijk is dit de mooiste (en duurste) jurk die je ooit hebt aangeschaft, dus die moet jou op het lijf geschreven zijn! Maar hoe kies je nou de perfecte jurk uit?
Al bladerend door trouwmagazines vol prachtige dames in dito jurken ontwikkel je een beeld van wat je mooi vindt. Maar zal dat ook mooi STAAN? Dat is voor een groot deel afhankelijk van je lichaamsfiguur.

Eén blik op jouw figuur leert de professionele bruidsmode stylist welk type jurk jou het mooist zal staan. “Het is een kwestie van benadrukken wat mooi is en camoufleren waar je onzeker over bent”, aldus Remco Poot, eigenaar van Valkengoed Wedding Fashion.

Welk lichaamsfiguur heb jij?

Natuurlijk is elk lichaam uniek en wil je een silhouet die het dichtste past bij jouw figuur. Lees onderstaande omschrijvingen en ontdek welke het meest passend is.Peer figuur

Ben jij van boven slank en smal en van onder wat voller? Dat wordt ook wel een peer figuur genoemd. Waarschijnlijk wil je je decolleté wat meer benadrukken dan je heupen en je bovenbenen. Je taille en je platte buik mogen ook wel wat aandacht krijgen. Door te kiezen voor een strapless (bal)jurk met een iets verlaagde taille en een wijd uitlopende rok, oog je langer en worden je beste ‘features’ benadrukt.

Pronovias Powell trouwjurk


Recht en smal

Bruiden met een recht en smal figuur hebben van zichzelf weinig vorm. Juist daarom kunnen deze bruiden kiezen uit vrijwel alle modellen waar vorm in zit. Om wat meer rondingen te creëren, kun je kiezen voor een A-lijn model. Dit model loopt iets wijder uit zodat je een mooi silhouet krijgt. Heb je prachtige lange benen? Durf dan te kiezen voor een korte bruidsjurk met wat volume, zodat jouw benen nog mooier uitkomen. Smalle bruiden hebben vaak niet de meest indrukwekkende boezem. Kies dan ook liever niet voor een strapless bovenkant, dan benadrukt je rechte lijnen alleen maar (tenzij je dat mooi vindt natuurlijk). Om je borsten wat groter te laten lijken kun je kiezen voor een trouwjurk met plooitjes bij de borsten. Tot slot kun je als ‘rechte’ bruid ook heel goed kiezen voor een mooie Asymmetrische of off-shoulder halslijn of een halter. De keuze is reuze…

Modeca Karine trouwjurk


Zandloper figuur

Jouw taille is er een om jaloers op te zijn, dus die mag gezien worden! Je hebt een vollere boezem en dito heupen, het is aan jou in hoeverre je die wilt benadrukken. Een strak model jurk zal je prachtig staan, ook als je een maatje meer hebt. In een meerminnen- of een fishtail model komen je mooie vormen extra goed uit. Ook strapless (bal)jurk staat je prachtig, maar kijk uit met kragen en andere halters want die kunnen ‘te veel van het goede’ worden.

Cosmobella 8043 trouwjurk


Appel figuur (boven voller dan onder)

Met een appel figuur is je taille niet je sterkste punt, maar je hebt waarschijnlijk wel een mooie volle buste en slanke benen. Maak daar handig gebruik van door te kiezen voor een trouwjurk die bij de borsten mooi aansluit, al dan niet met een decolleté, en van onder mooi vloeiend naar beneden loopt (empire). Een strapless, A-lijn kan ook een goede keuze zijn. Dit model is wel wijder aan de onderkant, maar het lijfje is iets lager bij de taille. Kies liever niet voor een jurk met volume in het onderste deel, een zogenaamde prinsessenjurk, want daarvan oog je onnodig zwaar.

Trouwjurk Adore 11131


Omgekeerde driehoek

Heb je een atletisch figuur, dat wil zeggen bredere schouders, een gemiddelde tot volle buste, een in verhouding redelijk smalle taille en goed gevormde benen? Dan is een jurk met een smalle heuplijn, een verlaagde taille of een fishtail heel geschikt voor jou. Door de nadruk te leggen op je onderstel, ogen je schouders smaller en vestig je alle goedkeurende blikken op je prachtige heupen en jaloersmakende benen. Kies je voor zachte, soepelvallende stoffen dan wordt jouw zachtheid daarmee nog extra benadrukt.

Trouwjurk Demetrios 1114


Maak je eigen Lovebook, plan een afspraak en laat je adviseren

Matchen de trouwjurk silhouetten bij wat jij in gedachten hebt? Bingo! Sla jouw selectie op in je eigen Lovebook. Maak vrijblijvend een afspraak en probeer het uit! Tijdens het passen ga je écht ontdekken wat bij je staat en waar jij je happy in voelt.

Kom je volgens dit blog op een geheel verrassend ander silhouet uit dan je in eerste instantie in gedachten had? Geen paniek! Pas eerst die trouwjurk(en) en probeer daarna andere modellen die op je wensen lijstje staan. Zodra je jezelf in de spiegel aankijkt, dan weet en voel je al snel in welke jurk jij je het gelukkigst voelt;).

Maak een vrijblijvende pasafspraak bij een van onze stylistes via telefoonnummer 033-4616229 of online via onze website. Tot snel!  • Share

Beantwoorden