Menu
Calendar icon Plan afspraak Phone icon Bel ons

Hoe draag je manchetknopen bij jouw trouwpak?

Jij hebt ze vast wel eens gezien: manchetknopen. Wat zijn manchetknopen en hoe draag je ze bij jouw trouwpak? Na het lezen van dit blog kun je haarfijn vertellen wat een manchetknoop is en hoe je deze mooie accessoire kunt gebruiken om jouw trouwpak extra compleet en stijlvol te maken.

Manchetknopen bij een trouwpak

Wat is een manchetknoop?

Een manchetknoop is een losse knoop die kan worden gedragen bij een overhemd.

Kan op elk overhemd manchetknopen?

Hoe zit het met manchetknopen overhemd? Manchetknopen passen namelijk niet op ieder overhemd, daarom moet je goed op de manchetten letten bij het kopen van je overhemd. Tegenwoordig worden de meeste overhemden gemaakt met knoopjes in de mouw, hier kunnen dus geen manchetknopen gezet worden. Dit kan alléén wanneer de mouwen aan beide kanten voorzien zijn van een knoopsgat.

Omgangsvormen bij manchetknopen overhemd

  • De manchetknoop wordt altijd aan de mouw gedragen. In de mouw van het overhemd zitten enkele gaten waar aan de knoop kan worden bevestigd.
  • Het is de bedoeling dat een manchetknoop zichtbaar is net onder de mouw van het jasje van jouw trouwpak.
  • De manchetknoop mag gezien worden! Op deze manier straal je als bruidegom meer stijl en elegantie uitstraalt.

Manchetknopen stappenplan

Om een manchetknoop door de gaten in de manchet te krijgen hebben wij voor jou het volgende stappenplan:

  1. Houd de knoopsgaten in de manchet tegen elkaar aan, zodat je er makkelijke iets doorheen kan steken.
  2. Pak de manchetknoop en zet het uiteinde rechtop, zodat deze in het verlengde van de middelste staaf komt te staan, zo kan de manchetknoop gemakkelijk door het knoopsgat geduwd worden.
  3. Doe de manchetknoop door de gaten.
  4. Klap vervolgens het uiteinde weer terug, zodat deze haaks op de staaf komt te staan.
  5. De manchetknoop blijft op deze manier op zijn plek. En klaar ben je!

Manchetknopen zilver

Ben je op zoek naar zilveren manchetknopen? Bij Valkengoed.nl bieden we een uitgebreide collectie zilveren manchetknopen. Onze manchetknopen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en behouden hun glans na langdurig gebruik. Zilveren manchetknopen zijn ook een perfect cadeau voor speciale gelegenheden.

Onze collectie manchetknopen

Een manchetknoop is een prachtige accessoire, die jouw als bruidegom een extra elegante en chique uitstraling geeft. Overweeg jij ook manchetknopen bij jouw trouwpak? Laat je door onze ervaren stylisten adviseren.
Neem alvast een kijkje in onze Abrazi collectie!

Wil je meer advies, praktische tips of vrijblijvend een pasafspraak maken? Neem dan contact op met onze stylisten op telefoonnummer 033-4616229, stuur een mail naar info@valkengoed.nl of maak online een afspraak.