Plan afspraak Bel ons
lovebook

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 033-4616229.

Een trouwjurk of trouwpak passen

Nadat je een telefonische of een online afspraak hebt gemaakt, ontvangen wij jou op de gewenste datum/dag en tijdstip in onze winkel. Na een korte kennismaking ga je tijdens je eerste pasafspraak uitgebreid bruidsjurken of trouwpakken passen.

Dus heb je mooie trouwjurken of -pakken op onze website gezien? Noteer de artikelnummers en neem deze mee naar je pasafspraak. Wil je zeker weten of deze jurken of pakken er zijn? Bel of mail ons voorafgaande aan je pasafspraak of ze aanwezig zijn, om teleurstelling te voorkomen.

Nadat je een telefonische of een online afspraak hebt gemaakt, ontvangen wij jou op de gewenste datum/dag en tijdstip in onze winkel.

Wij raden je aan om bij ons een (vrijblijvende) pasafspraak te maken. Natuurlijk zullen wij je altijd helpen als er een verkoopstylist(e) beschikbaar is, maar met een pasafspraak ben je er zeker van dat je twee uur lang een ervaren adviseuse tot je beschikking hebt, die je kan helpen bij het vinden van de juiste trouwkleding.

Helaas is dit niet mogelijk. Vanwege de kostbaarheid van onze bruidsjurken en de privacy van onze klanten hebben wij ervoor gekozen, dat er altijd een verkoopstylist aanwezig moet zijn die jou te woord kan staan. Een bezoek aan onze website geeft je een goed beeld van onze collectie.

Onze verkoopstylisten hebben jarenlange ervaring. Ze ontvangen je in een persoonlijke en ontspannen sfeer en adviseren je graag met het vinden van de juiste trouwkleding, passend bij jouw postuur, jullie trouwlocatie en het thema van jullie huwelijksdag. Heb je een budget in gedachten? Bespreek dit dan van te voren met onze styliste die je bij je pasafspraak adviseert. Wij gaan daar discreet mee om en het voorkomt teleurstellingen achteraf .

Bij een eerste pasafspraak reserveren wij twee uur de tijd voor je. Misschien heb je minder tijd nodig, maar dan weet je zeker dat er voldoende tijd voor je is. De vervolg afspraken nemen minder tijd in beslag.

Blader door bruids-/ trouwbladen en bekijk onze en andere websites. Zo kun je je alvast oriënteren. Het is wel goed om een beetje een ‘open mind‘ te houden, want vaak kom je er pas tijdens het passen achter wat je écht mooi staat.

Het uitzoeken van jou trouwkleding is een speciale, emotionele en feestelijke aangelegenheid. Neem hier dan ook de tijd voor!
Wij adviseren je vier tot zes maanden voor je huwelijksdatum langs te komen en een keuze te maken. Het eventueel bestellen van een bruidsjurk of kostuum kan namelijk, met een levertijd, oplopen van drie tot zes maanden.

Een afspraak duurt ongeveer twee uur. Je wordt hartelijk ontvangen met koffie of thee en een gezellig gesprek waarin we jullie bruiloft bespreken en jouw wensen voor een bruidsjurk of trouwpak. Welke stoffen vind je mooi? Welke pasvormen en modellen spreken je aan? (Wil je strapless, bandjes of misschien wel mouwtjes?) Daarna laten we je een aantal jurken en pakken zien en kies je welke je wilt passen.

Het uitzoeken van je trouwkleding is een hoogtepunt in je leven! Daar wil je graag mensen bij hebben die belangrijk voor je zijn. Wees daarom zorgvuldig in jouw keuze. Wij raden je aan om niet meer dan vier dierbare personen mee te nemen, om te voorkomen dat je ondergesneeuwd raakt met goed bedoelde adviezen. Uiteindelijk moet jouw keuze doorslaggevend zijn! In je vervolgafspraken kun je altijd nog andere mensen meenemen, wanneer dat belangrijk voor je is.

Het is fijn als je fris gedoucht, (met niet te veel make-up, bodylotion) of parfum op in de winkel komt. Zware sieraden doen we tijdens het passen af. Verder hoef je nergens aan te denken. Je krijgt tijdens het passen een torselet, petticoat en schoenen aan, zodat de bruidsjurken en jouw figuur het beste tot hun recht komen.

Vanwege afspraken met leveranciers mogen onze trouwjaponnen en pakken in de winkel niet gefotografeerd worden. Er mag alléén gefotografeerd worden als er een bruidsjurk of pak is gekocht. De ervaring leert dat deze foto’s vaak een vertekend beeld geven wanneer je ze op een later moment terugkijkt. Let er daarnaast op dat je de gemaakte foto’s zorgvuldig opslaat op je (telefoon)toestel, zodat ze niet per ongeluk gedeeld worden met mensen in jouw omgeving, bv. via Social Media. Tenminste als je wilt dat jouw trouwjurk nog even een verrassing blijft.

Je bent mooi zoals je bent! Mét of zonder beperking. Onze verkoopstyliste gaat samen met jou opzoek naar dé perfecte jurk. Dankzij ons geweldige atelier en ervaren coupeuses zijn er oneindig veel mogelijkheden. Valkengoed Wedding Fashion zal er alles aan doen om jou te laten stralen op jullie trouwdag

Ieder persoon is uniek met heeft daarin zijn of haar eigen, unieke sterkte punten die op je trouwdag extra benadrukt mogen worden! Of je nu een grote confectiemaat hebt of juist een kleinere, Valkengoed Wedding Fashion heeft prachtige trouwjurken die jouw figuur volledig tot haar recht doen komen. Onze stylisten helpen je graag bij het vinden van een trouwjurk die bij je past.

Natuurlijk! Dan stellen we het afspelden van de jurk uit tot een later stadium, zodat je je streefgewicht kunt bereiken. Sowieso nemen we bij iedere pasbeurt al je maten op, zodat de jurk perfect op maat gemaakt kan worden. Dat is het grote voordeel van ons eigen atelier. Onze ervaren coupeuses maken jouw jurk perfect passend.

De perfecte trouwjurk gevonden, en dan..?

Bij ons kun je slagen voor je hele outfit: je jurk, maar ook je bruidsingerie, schoenen, sluier, haaraccessoires, ketting, armbanden, kousenbanden en zelfs je lingerie voor de huwelijksnacht. Tijdens het passen proberen we de verschillende accessoires uit, zodat je meteen het totaalplaatje kunt zien.

Drie maanden voor de bruiloft kom je nogmaals naar onze winkel om door te passen (pas 1) en daarna volgt de generale repetitie. Kleine aanpassingen kunnen dan nog in het atelier gedaan worden. Je mag je trouwjurk weer aan, compleet met alle uitgekozen accessoires. Ook laten we je lopen en zitten met de jurk en laten we zien hoe de sleep ‘s avonds omhoog kan. Op deze manier ontdek je hoe je trouwjurk er op zijn mooist uitziet als je zit tijdens de ceremonie en hoe je er het makkelijkst in kunt bewegen

Wij raden je aan, tegelijk met de aankoop van jouw droomjurk het plaatsje compleet te maken met de juiste bijpassende accessoires. Denk hierbij aan lingerie, schoenen en/of sieraden. Houd er rekening mee dat accessoires niet altijd zijn bij- of na te bestellen. Op deze manier voorkom je teleurstellingen bij jouw volgende pasafspraak.

Bruidslingerie is een speciaal soort lingerie. Het torselet heeft een laag uitgesneden rug en zorgt voor extra versteviging rondom de buik, borsten en rug. Goede bruidslingerie zorgt ervoor dat je trouwjurk volledig tot zijn recht komt, doordat hij mooier zal vallen. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuke verrassing voor je man aan het einde van de dag;).

Een trouwjurk kopen bij Valkengoed

Met ruim 35 jaar ervaring zorgt Valkengoed Wedding Fashion ervoor dat bruidsparen perfect gekleed gaan op hun grote dag. ‘Een bruidsjapon koop je niet voor één dag, maar voor de rest van je leven.’ Dat is ons motto. Een motto die ons ervaren team heel serieus neemt!

We zorgen ervoor dat iedere bruid een onvergetelijke paservaring heeft. We beseffen dat er bij trouwkleding maar één ding écht belangrijk is: het moet perfect bij je passen. Pas als jij je helemaal happy voelt in jouw trouwjurk, zijn wij tevreden.

We beschikken over een eigen atelier dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. In ons atelier worden de nieuwste technieken gebruikt om ervoor te zorgen dat het maatwerk altijd van kwalitatief topniveau is!

We werken met internationale topmerken. Trends in de bruidsmode volgen wij op de voet en delen dit passievol met onze klanten. Hierdoor ben je bij ons verzekerd van de nieuwste trends en de beste kwaliteit op het gebied van bruidsmode.

Kom dus gerust met al je vragen op het gebied van bruidsmode. Wij adviseren je in een persoonlijke en ontspannen sfeer.

De trouwdag

Neem een toilettasje mee met een naaisetje en pleisters. Knip de lusjes uit je jurk, maar bewaar ze wel en neem ze mee met wat veiligheidsspeldjes, zodat je ‘s avonds je jurk netjes kunt ophangen Vergeet niet je jurk professioneel te laten reinigen na de bruiloft.